Следвайте Гласове в ТелеграмПатриарх Неофит, който е настанен за лечение с

...
Следвайте Гласове в ТелеграмПатриарх Неофит, който е настанен за лечение с
Коментари Харесай

Патриарх Неофит е в стабилно състояние

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Патриарх Неофит, който е настанен за лекуване с белодробно заболяване във Военномедицинска академия, е в устойчиво положение. Това съобщи за БНР завеждащият протокола на Светия Синод Емил Велинов.

С апел всички православни вярващи да се молят за здравето на патриарха се обърна Старозагорският митрополит Киприан и представител на Синода. Молебен за здравето на Негово Светейшество беше отслужен в параклиса на Богословския факултет на Софийския университет.

В послание до медиите Старозагорския митрополит Киприян прикани: " Във връзка с множеството журналистически запитвания по отношение на положението на Негово Светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит, ви уведомяваме, че той в действителност е приет в болница във Военно-медицинска академия-град София, с белодробно заболяване и призоваваме всички православни християни старателно да се молим за здравето на Негово Светейшество, за неговото бързо възобновяване и излекуване и изписване от болничното заведение ".

Митрополит Киприан прикани всички вярващи са се молят за здравето на патриарха
По време на Светата литургия за празника на Свети Апостол Андрей в параклиса на Богословския факултет на Софийския университет бяха прочетени спомагателни молебствия за българския патриарх и беше осъществен молебен за неговото здраве. Вярващи се събраха за обща молитва.

  " Там, където повече от един човек се моли, Бог извършва молитвите, по този начин, че ние се събираме тук молитвено да се помолим за здравето на Патриарха. Бог ще ни чуе, тъй като сме доста. Бог да подари здраве и излекуване на Негово Светейшество. От сърце се молим. Да му даде Господ живот и здраве. Молитвата би трябвало да идва от душата ", разясниха участници в литургията.

Инфо: БНР

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР